Köpa valpI min avel använder jag enbart rastypiska, friska och mentalt sunda hundar. Avelshundarna har alltid känd höftledsstatus och är ögonlysta utan anmärkning. Jag eftersträvar även att alla portisar ska vara blodtypade, i avseende ärftlig PRA. Det är inte alltid det finns ett USCH före namnet på mina avelshundar eftersom det finns annat som kan värderas högre än att vara snygg i ringen.

Jag är inte någon utställningsfanatiker utan åker endast på de utställningar jag tycker är trevliga för nöjes skull. Mitt mål är att kunna leverera trygga, rastypiska och sociala valpar till bra familjer.

Vill du köpa valp av mig så kan du ringa eller maila. Mailar du som en första kontakt så vill jag ändå ha telefonkontakt och/eller träffa dig. Jag säljer inga valpar enbart genom mailkontakt.

Jag har en lista där man kan anmäla sitt intresse, jag förbehåller mig dock rätten att välja vilken valp som ska till vilken familj, utifrån valpens personlighet och temperament samt köparens önskemål.

Köper du en valp från mig får du mig på köpet :) Jag ställer alltid upp om du har frågor eller behöver råd. Det är bara att ringa eller maila. Jag hjälper även till med kloklippning och pälsvård om det behövs.

Det jag önskar av dig, förutom att du på alla upptänkliga sätt vårdar din nya familjemedlem, är att du går en valpkurs med valpen samt att du höftledsröntgar din hund vid ca 18 månaders ålder. Jag ser gärna att du låter mentalbeskriva hunden och kanske även ställer ut den på en officiell utställning. Naturligtvis blir jag glad över många mail/bilder/telefonsamtal där du berättar om hur det går för dig och din valp/hund!

Emellanåt söker jag hel- eller halvfodervärdar, under fliken "Till salu"Valpen levereras:

* Tränad på sitt nya namn, om den fått något av sin nya ägare

* Chipmärkt

* Avmaskad 2 ggr

* Dolda-fel-försäkrad i tre år

* Tränad på bilåkning 1-2 ggr

* Besiktigad & vaccinerad mot parvo


När valpen lämnar kenneln har den med sig:

* Stamtavla/registreringsbevis

* SKK:s köpekontrakt (alternativt fodervärdsavtal)

* Besiktningsintyg

* En DVD-film "Välkommen Valp" från SKK samt information från SKK

* En mapp med information med fakta om maten valpen är van att äta, när valpen är avmaskad och med vilket avmaskningsmedel och ett häfte med råd och tips till er som nyblivna valpägare.

* Foder som valpen är van vid.

* En snuttefilt som luktar mamma och syskon

* En leksak

*Sist men inte minst en gåva i form av ett års fritt medlemskap i Rasklubben för Portugisisk Vattenhund (RPVH)