torsdag 9 augusti 2012

En julklapp som heter duga!

Jag fick två biljetter till Putte I Parken i julklapp, av Mannen. Ett halvår senare, dagen efter vår hemkost från mc-trippen var det dax. Musik i dagarna fyra - underbart! Så här ljuvligt hade vi det på onsdagkväll. Varmt och vackert som det ska vara på festival!
Onsdagens höjdpunkt var såklart Jacob Hellman. Jag var på en livespelning på kåren i Örebro, 89-90, då han var som störst och hans skiva "...och stora havet" spelades överallt. Nu var det alltså dags igen och minsann, var det inte lika bra, om än mer moget.


Coolaste festivalkillen! <3

Flogging Molly var nya för mig men oj, vilket röj!
Chris Cornell var bra, men inte mer!

På torsdag lockade Thåström och det var magiskt. Inte för att jag är en stor vän av Thåströms musik, men han har verkligen ett scenspråk som förtrollar och han hade publiken med sig.

Gavin deGraw, Ane Brun, The Soundtrack of Our Lives och Weeping Willows, tuffade på i bakgrunden, medan vi åt, minglade och vilade på gräsmattan.
På fredag var det ösregn - trist. Men med regnkläder på så blev det inga sura miner. Vi hade Amanda och hennes kompis Felicia med oss och de rockade loss till bland annat Kent!

Kents spelning var tyvärr inte den bästa, jag kommer att minnas dem för ljusshowen, för den var fascinerande! 

Bakom Henrik spelar Kapten Röd. Hela Mariebergskogen gungade, det var ett röj utan dess like.Enda gången publiken rockat mer entusiastiskt var nog när Flogging Molly spelade, då var å andra sidan publiken mycket mindre. 


En överraskning var Linnea Olsson som spelade Cello och sjöng på Teaterscenen. Ibland hittar man pärlor!

 Lördag var det dags för två stora stjärnor att framträda. Först ut var Freddie Wadling. En mycket speciell man med en underbar stämma. Vi blev inte besvikna - han är helt enkelt fantastisk att lyssna på.

Flera gånger under festivalen sprang vi på två vilda, vackra kvinnor. Här har de besegrat den farliga vargen i parken.

Skämt åsido - tack för sällskapet och många goda skratt, Maria & Julia.

Festivalen avslutades med min favorit - Lasse Winnerbäck. Som alltid bra, men inget slår hans spelning på konserthuset i Göteborg förra hösten. Den kommer jag för evigt bära med mig :)

Summa sumarum: Det var roligt, varmt, blött, kallt, bra musik, dålig musik, gamla bekantskaper, nya bekantskaper, trötta fötter och hörselproppar - precis som det ska  med andra ord! Mer PIP till folket!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar