måndag 30 juli 2012

Zelda berättar!

I lördags var det dax för Zelda (eller Vildnos Kaxiga Korora som hon så vackert heter i stamtavlan) att vara med på sin första officiella utställning. Lite har hon tjuvtränat, då hon var med på en inoff i Karlstad den första maj i år. Här rapporterar hon om dagen!


Mina människor har badat och kammat mig, vi har varit hos kennelmatte och fått min frisyr ordnad, mina klor är klippta och inte fick jag äta tuggben på min ettårsdag (som var dagen innan utställningen), allt för att jag skulle vara fin till UUUUTSTÄLLNINGEN! (sagt med fisförnäm stämma och högburet huvud, av en av de där pudlarna  med stora bollar och färggranna tofsar på huvudet, som jag mötte!)

Det var hundar överallt, en del som ut som hundar brukar, en del var väldigt uppsnoffsade, med snoddar och papilotter? i pälsen. Några såg inte alls ut som hundar utan som kalvar eller vandrande ryamattor, men kennelmatte hävdade bestämt att det var hundar och inget att bli rädd för! Fast lite läskigt var det, så det så!

Jag fick springa i ringen med kennelmatte, det var kul, jag kan springa jättefort, men det fick jag inte visa, nej fjuttesakta i trav skulle det gå. Ok, tänkte jag och sträckte ut som de andra fina hundarna gjorde, det fick jag mycket beröm för. Men att stå still och låta en främmande människa klämma på mig, nej, det var inte kul. Hon hälsade inte ens först, väldigt oartigt! Kennelmatte sa att det hette domare och att hon egentligen var snäll, men snälla människor ger godis och låter mig hälsa i lugn och ro, det gjorde inte denna damen. Hon behöver nog lära sig hur vi hundar fungerar.

Vi fick i alla fall springa lite mer och sen fick vi gå ut ur ringen. Kennelmatte var nöjd, hon sa att jag fått jättefin kritik och att domaren gärna ville se mig i ringen igen, men att jag var tvungen att träna mer på hantering först. Just för att jag inte ville visa upp mig för domaren så fick jag betyget Very Good, istället för ett Exellent, som är det bästa att få. Men vi gick och köpte en fin rosett och så lovade matte att jag skulle få äta mitt tuggben när vi kom hem, nu när jag kunde kladda ner tassarna igen. Bra deal tyckte jag.

Summa kardemumma av dagen:
- Det roligaste var att få träffa chihuahuan Moltass. Fast oj, vad han kan nypas i nosen, så liten han är. Jag la mig platt på magen och visade att det är han som bestämmer, sen lekte vi lite fint, det gick bra så länge jag kom ihåg att han är mindre än mig och att jag måste akta honom. Annars fick jag ett nyp i nosen ;)

- Domare borde kallas dummare!

- Utställning är roligt, särskilt när man får åka hem!

Tack för mig - hej!
/Zelda


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar