torsdag 1 januari 2015

Ett hunderbart 2015 önskar jag dig!

Årets första dag präglas av gråväder, blöta hundar, en brinnande moské och trångsynta människor. Nu kan det bara bli bättre, ljusare, varmare och öppnare. Jag tänker dra mitt strå till stacken, jag tar kärleksfullt ställning för alla människors lika värde, rätt till kärlek och utbildning. Jag vill fortsätta tänka gott om människor och tro att elakheterna som kommer farande som vassa pilar, beror på att okunskap.

Jag lovar att fortsätta vara aktiv i föreningslivet, framför allt rasklubben för portugisisk vattenhund, där jag har mitt hjärta. Jag ska fortsätta bemöta okunskap med kunskap och hat med kärlek. Jag väljer att låta styrelsen jobba enligt stadgarna och tror i varje stund att de gör sitt bästa. Jag respekterar att jag inte kan få omedelbar information om allt som händer, för jag förstår att en demokratisk process måste få ta tid.

Jag respekterar att förtroendevalda styrelse- och kommittémedlemmar är vanliga människor av kött och blod, att de har ett liv utanför rasklubben och att de, precis som du & jag, blir ledsna och sårade när de hängs ut på nätet eller baktalas på andra vis.Jag ska påminna mig om att de som gapar mest, oftast inte är medlemmar i rasklubben och därför vet mycket lite om det demokratiska förfarandet som ligger till grund för olika beslut.

Jag lovar att ifrågasätta varje rykte  jag hör & varje status på facebook som talar illa om andra eller som utger sig för att komma med sanningen, för jag vet att "sanning" betyder olika saker för olika personer och många gånger ligger den väldigt långt från verkligheten!

Låt oss tillsammans gå in i ett (h)underbart 2015, där vi alla har en självklar plats och vi aktivt tar avstånd från näthat och smutskastning av andra människor. Jag önskar oss ljus & lycka på vår färd, varma kramar, många skratt och oändliga möjligheter till personlig utveckling. 

2015 - nu kör vi!

1 kommentar: