söndag 22 september 2013

Bananpannkaka som blev bananmuffins a' la LCHF

 När jag kom hem passade jag på att baka lite till. Den här gången blev det godsaker. Jag hittade ett recept på bananpannkaka hos Colting:

5-6 ägg
1 banan
1 stor sked mandelsmör (René Voltaire säljer det nu bla) eller cocosolja extra virgin
lite havssalt
(kanel till smaksättning)Detta ska mixas och sen stekas i stekpanna, men jag gräddade dem i mina matmuffinsformar istället. på bilden ovan ser du resultatet. Det är alltså inte stekta aubergineskivor ;) utan väldigt goda bananmuffins. Jag åt en till kvällsmat, serverad med vispad grädde och blåbär - supergott
Enligt Colting själv kan man med fördel göra samma smet i långpanna, dubbla mängden och om man vill  addera blåbär på toppen, se till att smöra ordentligt, baka på  175 grader o se till att det får färg ordentligt. Skär sedan upp i fyrkanter.
Jag gillar de här, de är dock väldigt söta i smaken så det kan säkert trigga sötsug hos dig som är känslig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar