lördag 5 oktober 2013

LCHF-dag

LCHF-brunch i sakta mak, serverat av bästa mannen, det är en toppenstart på lördagen det :) Bäst att ladda batterierna ordentligt om jag ska orka med en runda på Arvika-mârten. Är tung i huvudet och lätt febrig av en envis förkylning, som bjudit på bihålevärk de senaste dagarna.
Fynd i Te-affär'n
Hundra procent cacao, hur bra kan det bli lixom? Hur den smakar? Jävligt  surt om ni frågar mig. Men tanken är ju inte att käka den rakt av utan att ha som smaksättare i mina LCHF-efterrätter :)
Som de här tex. Chokladbollar a la LCHF.

Ca 28 stycken
100 gr smör
100 gr kokosflingor av bra kvalitet (Kung Markatta) + flingor att rulla i
100 gr (3 dl) mandelmjöl el hasselnötmjöl
2 msk ekologisk kakao (Kung markatta)
2 msk starkt kaffe
(0,5-0,75 dl stevia/erythritolblandning, typ Ica stevia strö eller en knivsudd ren stevia eller ett stänk honong om man föredrar det. Självklart går det att hoppa sötningen helt om man är helt avsockrad)
Blanda rumsvarmt smör och ev sötning med elvisp, rör sedan ner övriga ingredienser och vispa ihop! Rulla små bollar och rulla i kokosflingor/mörk choklad/hackade nötter (hackade salta jordnötter var supergott på) och ställ sedan kallt!  

Originalreceptet hittade jag på: 56kilo.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar