tisdag 15 juli 2014

365 dagar av tacksamhet: Potter

Dag 192.

Så häftigt att få se originalkostymer och -rekvisita från filmerna. En fin utställning som rekommenderas alla Harry Potterfans.

Sorteringshatten testades, den placerade Viktor i Ravenclaw. Vi beundrade alla vackra, detaljrika kläder, tittade på trollstavar, osynlighetsmanteln och marodörskartan. Vi drog upp mandragonor (oj vad de skrek!) och så kastade vi dunkare och förundrades över arbetet som lagts ner på att få Vingfåle att se så oerhört levande ut.

Vi gick genom Stora salen och beundrade de flygande ljusen, de vackra festkläderna och de skickligt formade godsakerna, vi passerade Hagrids stuga och passade på att provsitta hans stora stol & i den förbjudna skogen rös vi vid åsynen av Aragog.

Sist kom shopen. Där kunde man gå loss på tröjor, halsdukar, pennor, trollspön osv. Dyrt men kul. Bertie Botts bönor i alla smaker inköptes av ungdomarna. Tvål var ingen favoritsmak ;)

Vi gick in klockan tio, hade förhandsbokat biljetter, och vi kom ut igen strax före ett. Fullt så lång tid kanske inte vanliga besökare tar på sig, men är man lite nörd själv och har med sig ytterligare och än värre filmnördar, ja då tar det så här lång tid.

Utplacerat i Norrköping finns även hästen som Ron satt på i schackspelet och den flygande bilen, därför åkte vi såklart och kollade på dessa föremål åxå. Det finns även en tipspromenad utplacerad, den hann vi dock inte med.

En härlig upplevelse, tack för det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar