fredag 5 december 2014

Brev till mina valpköpare

Släpp oss ut, vi vill buuuuusa!
Hej! Förlåt att du fått vänta på svar på ditt senaste mail, jag förstår om det känts drygt. Just nu är klockan 22.19 och valpar kör ett nattrace - med andra ord, de är helt galna ;) Springer, leker tafatt, morrar, skäller, brottas, snor varandras leksaker och tränar på alla upptänkliga sätt och vis sin motorik och sin koordination.
Till att börja med vill jag tacka för besöket, det var jättetrevligt att få träffa er och era rara ba
Svårt att gå med en valp i foten
eh, nu är klockan 22.45 och teet som jag hällde upp innan jag satte mig för att besvara ditt mail har börjat kallna. Jag var tvungen att dela på två valpar som brottades lite väl hårt, sen fick jag byta lite tidningar och så skulle visst valparna ha mat. Om jag har tur somnar de nu så jag får skriva klart utan fler avbrott :)

Som ni märker har det hänt massvis sen ni var här. Valparna utvecklas i en rasande fart och undersöker sin omgivning med en aldrig sinande nyfikenhet, likaså trä
Många tidningar blir det!
22.59 (Har just pratat allvar med en valp som tyckte att min hälsena var ett tuggben) Vart var jag? Jo de tränar ständigt på att behärska sina förmågor som fyrhjulsdrift, start och stopp och snäv kurvtagning. De börjar även bli väldigt duktiga på att smita in mellan fötterna på den som går i köket, hinna få in nosen i kylskåpet, alternativt frysen, bita i hälsenorna (som sagt), dra kullsyskonen över golvet genom att hugga tag i halsbandet så hårt det bara går och sen vägra släppa samt se allmänt genomcharmiga ut, så man måste släppa allt man har för händerna och falla ner på knä och klia den goa valpmagen.

Alla valparna växer så det knakar, de äter både färskfoder och diar, numera är det stående bord som mamma Zenia erbjuder, ibland även gående för den som orkar hänga med,  men de har även fått smaka på torrfoder. Att jaga foderkulor som kommer farande över golvet var kul, likaså att leta upp dem när jag gick runt och gömde dem på diverse upptänkliga ställen.

Stående mjölkbar
Valparna har även fått vara ute. Första gången 

23.25 (Teet har återigen kallnat. Det var lilla Merida som behövde lite gos den här gången) Första gången var det frost. Det var jättespännande att möta det nya ljuset, lukterna, krispet under tassarna och den kyliga luften. Efter en kort stund av fundering hade alla roligt utom Florian. Han tyckte det var kallt åt tassarna och gick in igen, lilla gubben.

Belle testar morot
Häromkvällen gick vi ut i trädgården när det var mörkt ute. Allt som de hunnit vänja sig vid blev med ens spännande på nytt. Blommorna såg annorlunda ut, zinkbaljan var jättefarlig och plötsligt blev trädgården stor och farlig. Men bara en kort stund, sen var allt som vanligt igen och valparna körde sitt lyckliga "vi-är-ute-och-kan-springa-så-fort-vi-vill-race.

Snyggt och nystädat i valplådan - check! Fast inte så länge
Just nu är det regnigt och blött. Det är nytt och några valpar såg väldigt konfunderade ut innan de bestämde sig för att de verkligen är just vattenhundar och så körde de sitt lyckliga "vi-är-ute-och-kan-springa-så-fort-vi-vill-race. Jag har alltid dörren öppen till hallen så att de när som helst kan springa in och det verkade vara extra kul idag, när det var så regnigt. Golvet i hallen såg mer ut som ett träsk än som ett golv och till sist fick jag lov att lägga ut ett stort badlakan som de fick springa över, för att i möjligaste mån automattorka tassarna lite. 
Roligaste leksaken av alla. En kartong som man
kan åka rutchkana på!

För övrigt är det lugn och skönt, de är söta när de sover ;)

Många blöta, kladdiga valppussar från Förtrollande gänget & glada svansvift från er uppfödare, som ikväll satte min gäst i arbete att, tillsammans med mig, plocka ur häftklamrar ur morgontidningar. Hon gick och la sig tidigt, jag undrar om det finns nåt samband? Själv spenderade jag yttterligare nån timme eller tre med att gå igenom de sista dagarnas foton. Av 375 bilder blev 27 bra - vem har sagt att det är enkelt att fota valpar?

Nu ska jag smyga till sängs innan valparna vaknar och vill busa igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar