lördag 27 oktober 2012

Bildbomb - men inga hundar :)

Nu när kylan har kommit på allvar är det lätt att längta till värmen, i synnerhet som FaceBook talar om för mig att var och varannan människa  faktiskt reser till just värmen.

För två år sen och ytterligare två år innan det, var jag i Grekland, på ön Amorgos och dit drömmer jag mig tillbaka ikväll!

Här är det ett glatt gäng som ger sig i kast med ett kallt och vågigt hav :)
En av mina favoritväggar i byn där vi bodde!LCHF-brunch funkar även i Grekland, kanske lite svårt att få nog med fett men de lärde sig ganska snabbt på mitt favoritfik att jag inte ville ha brödskivor men väl ett par extra smörpaket till min ägg & bacon :)
Å andra sidan sabbade jag rätt snabbt LCHF-tänket genom att äta mig genom hela Frou-Frou's utbud av glass. Mitt på dagen-värmen överlevde jag nämligen genom att gömma mig i skuggan på cafét, med laptopen, en god bok och en ännu godare glass!
Utsikt från hotellet, ner över Drakön. Magiskt, vackert, underbart!
 Ögonfröjd!
Ögonfröjd nummer två - mitt gudbarn Karma. En solstråle som tultade runt och förgyllde dagen för oss alla på resan.
 Vi spenderade många kvällar på hotellets restaurang, där vi hade stamgästbordet mitt i uteserveringen. Mycket sång, glada skratt och god mat blev det! Inte ser jag så värst ledsen ut väl?
God brunch, grekisk jogert med färsk frukt, nötter och honung, till det en färskpressad iskall apelsinjuice.  Boken är med :)
 Ännu en skön dag vid stranden. Jag lärde mig att dricka iskaffe, till mina vänners förtjusning, jag som intensivt nekat till kaffe i alla år. Men det läskade gott i värmeböljan!
Kvällsvy från mitt favoritcafé Frou-Frou. Det kan nästan inte bli vackrare än så här.

Utsikt från hotellet, ner mot hamnbyn. I mitten skymtar Drakön.
En av alla vackra gator, med sina fina målningar på! Jag vandrade en hel del, under mina resor, både i byarna och i bergen.
 Ett litet fönster med Blomman för dagen runt omkring. Det finns så många vackra bilder och minnen.
Jag avslutar min solskenslängtan med en bild på min favoritglass - trippel choklad med grädde och nötter. Tror att det är den godaste glass jag någonsin ätit - på riktigt!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar