tisdag 2 september 2014

365 dagar av tacksamhet: Dementorsvamp

Dag 240.

När jag tar mina rundor i skogen måste jag påminna mig om att vara närvarande. Det är så lätt att tankarna fastnar i det som är aktuellt just nu. Borde jag göra si eller skulle jag göra så. Valde jag rätt, skulle jag tänkt annorlunda, borde jag tänka så här istället?

Det är så snabbt gjort att en avkopplande skogspromenad på en timme har passerat utan att jag kopplat av alls utan lagt all min energi på att grubbla. Ett grubblande som inte har gett nåt annat resultat än ett missat tillfälle att gå ner i varv & njuta. För det är ju vad livet handlar om - att fånga ögonblicken, att njuta av det som bjuds.

Att ha kameran med i skogen är ett sätt för mig, att vara i nuet. Att låta blicken vara öppen för nya upptäckter längs promenaden, att söka detaljer, finna färger, former, skönhet, eller fulhet för den delen.Då kan jag vara närvarande, då kan jag vara här och nu.

Idag är jag tacksam för att min mobiltelefon har en bra kamera, så att jag lätt kan fånga ögonblicket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar