söndag 30 september 2012

Blodspår!

Vilken tur för mig att jag har en driftig vän, tillika ägare av en hane jag sparat avelsrätt på, boendes nästgårds. Hon gick ut och la några blodspår i skogen och sen kom hon hem på brunch medan de låg till sig. Efter det var det bara att ta med vovvarna och bege sig.

Charlie han går spårkurs, så han vet hur man ska göra. I alla fall om det inte sitter syskon och föräldrar i en bil intill och väntar. Men efter lite väntande och funderande så tog han spåret så bra så.
Myrna har aldrig gått blodspår förut, mig veterligen, men det gjorde inget. Hon fattade snabbt grejen och tuffade på inåt skogen. Ett kort rakt spår som slutade med blodpudding som belöning. Kan inte bli bättre tyckte hon :)
Zorro har testat det här som unghund, så han mindes grejen. Nu fanns det ju ett och annat annat intressant att kolla av och kissa på längs vägen, men spåret med en vinkel tog han. Den enda av hundarna som inte fattade grejen det var Bolla, hon fastnade för övrigt inte på bild heller. Hon tyckte blodet luktade farligt och gick mest på bakbenen och letade efter den farliga björnen, eller vad det nu kunde vara som lurade därute i djungeln!!

Jag får nog lov att ta tag i det här, det är ju roligt.Fler spår till hundarna.
Medan Maria & jag roade oss i skogen gjorde Mannen lite nytta i stugan. Vi anslöt efter ett tag och drack kaffe, i solen på trappen. En härlig söndag!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar