tisdag 8 april 2014

365 dagar av tacksamhet: 94

Dag 94. Gåvor

Gåvor. Vad får du för associationer av det ordet? Vad är en gåva för dig och hur visa du den uppskattning?

Mitt liv är fullt av gåvor, jag får gåvor varje dag. Det handlar om kramar från mina barn eller mina förskolebarn, det kan vara en tacksam blick från henne jag håller upp dörren åt eller som igår, den vackra fågelsången jag förärades.

Dagen idag är inget undantag, det har varit fullt av gåvor. Två vill jag speciellt nämna, båda har med den vackra bilden ovan att göra. Det är Johanna som målat bilden, efter min beställning. Jag älskar hennes stil, den är enkel varm och glad och budskapet hon fick nedteckna ihop med bilden kan tyckas humoristiskt men det rymmer en hel del allvar. Jag är lite bekymrad över bristen på hjärnor här i världen nämligen.

(På allvar alltså! Om jag ska uttrycka mig korrekt - och det ska jag ju - så är det bristen på innehåll i de redan existerande hjärnorna som bekymrar mig. Vart tar vår värld vägen när folk slutar tänka själva? När människor inte tänker längre än näsan räcker och bara tar beslut för egen vinning? När några bestämmer sig för att andra är sämre sortens människor och inte har samma rätt till trygg tillvaro med tak över huvudet och mat på bordet? Där samma människor gapar högt och sprider lögner & hot omkring sig för att tysta oss som ännu värnar om allas rätt och lika värde. Som sagt, jag är bekymrad. Du är utrustad med en hjärna - använd den, till goda saker, till att öka de bra värdena i livet. Framför allt, låt dig inte skrämmas till tystnad av de som verkar har mer än lovligt med otur när de tänker.)

Ops, lång parantes, men angelägen!

Jo, i alla fall..... ena tacksamheten är den över den fina bilden.
Den andra tacksamheten handlar om att jag gav Johanna en behandling ikväll. Två själar som möts i en gemensam dans, det kan inte bli annat än bra :) Johanna tycker att hon har fått en fantastisk behandling och ger uttryck för det, vilket gör mig jätteglad. Hon tycker att hon har fått en gåva och jag tycker att jag fått en gåva - snacka om "win-win". Me like!

Johanna - tack <3


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar