tisdag 22 april 2014

365 dagar av tacksamhet: De små tingen

Dag 108. Hinner du med att uppskatta de små tingen? Som att nån håller upp dörren för dig eller att nån lägger ner massor av fritid på att göra en hemsida till din service? Ser du skönheten i den grönskande skogen, hör du bäckens porl?  

Ikväll på skogspromenaden hann jag fundera en hel del. Hur kommer det sig att vissa personer är så duktiga på att gnälla över saker som görs, men så dåliga på att göra nåt själva? Varför får de gnälliga ta så stor plats medan de som gör insatser som betyder nåt, hamnar i skymundan? 

Jag funderade åxå över det faktum att jag idag, för första gången i mitt liv, hörde hur det låter när kottar spricker i frö. För det måste ha varit det jag hörde i skogens stillhet. Varför har jag aldrig hört det tidigare? Har du hört det nån gång? 

Ikväll somnar jag lycklig, med skogens stilla viskningar i mitt öra och bilden av Zenia, lyckligt vadande i ännu ett vattenfyllt dike, ännu en bäck, på vår skogspromenad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar