onsdag 6 februari 2013

Hur många ser du?

 Den övre bilden är Bollas - där kan man enkelt räkna till
?
Just det, tre små valpskelett. Tyvärr överlevde bara två av valparna.
Bolla valpade på dag 61 och röntgenbilden är tagen på dag 59. Valparnas skelett är väl mineraliserade och syns tydligt.
Den här bilden är Zenias. Hur många skelett finner du här?
Ett?

Ja, veterinären fann bara ett, möjligen kunde det gömma sig ett till bland de matfyllda tarmarna. Jag kan då inte se nåt, men jag hoppas intensivt att det ligger två små valpar i Zenias mage, så att de kan få kivas med varandra. Tror inte det blir riktigt rättvisande om portisvalpen ska kivas med chihuahuavalparna. Å andra sidan är de både äldre och fler så det kanske jämnar ut sig :)
Bilden är tagen samtidigt med Bollas, då var Zenia bara på dag  42, alltså väl tidigt för en röntgenbild egentligen.

 De två sista bilderna här är Myrnas bild från hennes förra kull. Bilden är tagen dagen innan valparna kom, dag 60. Hur många valpar kan du se?
:)
Jag kan avslöja att jag och tjejen som avläste plåtarna inte var överens. Sen kom veterinären, hon ökade antalet med en och jag var fortfarande inte överens. Jag ville ha det till sex stycken valpar i lilla Myrnas mage - och jag fick rätt :) Kan du hitta dem?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar