söndag 10 februari 2013

Mjölksugna valpar efterlyses!

Klockan är 04.52. Jag har just handmjölkat ur ett par varma, stenhårda juver på Zenia - det är mjölkstockning på gång. Hon ligger alldeles stilla och njuter, det gör inte alltför ont på henne än, kanske hinner jag få stopp på det. Intill min hand ligger Leo, Zenias enda valp, som föddes i torsdags, den 7 februari, han äter så mycket han orkar. Mat finns i överflöd, men han känner sig väldigt ensam i valplådan, inga syskon att knuffas med, snosa på, värmas sig hos eller sno tutten ifrån.

Nu undrar vi om det finns någon därute som behöver hjälp? En tik som fått för stor kull, där maten inte räcker till eller där tiken av någon anledning inte kan ge di? Zenia och Leo delar mer än gärna med sig av överflödet som finns här. Snälla tveka inte att höra av dig.

Zenia har haft kull förut och är en duktig mamma, jag är uppfödare, med registrerad kennel sen sju år tillbaka. Vi finns i Forshaga, 2 mill norr om Karlstad. Ring mig på 0705520084.

4 kommentarer:

 1. Oh så tråkigt! Hoppas verkligen att du hittar några valpar som kan hjälpa till..
  Synd att det bara blev en valp den här gången..
  Ha ett bra 2013 och att fortsättningen på året blir bättre för dig!
  Hälsningar
  Evelyn o Gina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Evelyn. Ja en valp är inte mycket i en stor låda :) Han tycker att det är tomt och ensamt, Zenia verkar åxå tycka att det är märkligt.

   Klappa Gina från oss! Kram

   Radera
 2. Hej,
  du kan anmäla dig till Ammacentralen.
  Kolla SKKs hemsida och det finns även grupper på Facebook!
  Jättefint att du erbjuder dig och tiken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack för ditt engagemang. Jag har anmält till SKK och en grupp på FB, Ammacentralen verkar inte vara aktiv längre då jag får studs på mailen. Imorgon ska jag ringa veterinärerna i närområdet. Kanske kan Zenias nöd komma nån annan till hjälp.

   Radera