söndag 10 augusti 2014

365 dagar av tacksamhet: Morgonmys & tanketid

Dag 217.

Morgonmys kan betyda olika saker. Här visar Myrna sin tolkning! Nerbäddad i duntäcket tycker hon att dagen kan vänta ett tag till med att starta. Bra där Myrna, jag gör som du!

Så i morse låg jag kvar, länge länge. Gick upp så hundarna fick kissa i trädgården, sen kröp jag ner under täcket igen. Henrik hade åkt till stugan för att snickra, David övernattade hos en kompis och Viktor sov som en stock så huset och friden var min & hundarnas.

I sakta mak startade jag dagen. Lät tankarna få ta sin tid, lät kroppen vakna till liv med hjälp av spikmattan och lite massage på ömma ställen. Nu sitter jag här vid datorn och är mycket nöjd med mig själv. Har kommit ikapp i bloggen och dessutom fått gjort en del som stått på todo-listan. Nu tänker jag lunka runt här hemma en stund, plocka lite här och pilla lite där, medan tankarna får ta plats. Sen väntar hundpromenad och så bästa avslutningen på veckan - söndagsdans i Fagerås! Jippie!!

Kommer du ihåg att bromsa ibland? Låter du kroppen och själen få sin tid att komma i fas? Alla behöver vi tid till eftertanke och reflektion, det går inte att rusa på i hundranittio hela tiden. Utan broms lever man farligt, i dag bromsar jag!

Idag är jag tacksam för att jag lärt mig att bromsa mellan varven, så att kroppen och knoppen får andrum <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar