fredag 8 augusti 2014

365 dagar av tacksamhet: Lycklig

Dag 216.

Vilken dag - kanske den bästa på hela sommaren! Började dagen med att sluta jobba. Cyklade hem, i solsken och alldeles ljuvlig morgonvärme.Alla mina jobbdagar har jag cyklat till jobbet och hem i sol & värme, helt galet!

Kom hem vid nio, till hungriga hundar och visst började jag väl bli sugen på brunch även jag. Det fick bli pannkakor på mandelmjöl och fiberhusk, med egenplockade blåbär och grädde till.

Sen ville jag cykla mer, så jag satte Saga i cykelkorgen och styrde kosan mot stugan, en fin cykeltur på ca en mil. Jag letade mig fram via småvägar, eftersom snabbaste vägen - 62:an - är rent livsfarlig för en cyklist. På en av cykelvägarna stötte vi på patrull, den stora stormbyn som kom i måndags hade fällt ett stort träd rakt över cykelbanan. Jag fick helt enkelt lyfta cykeln över :)

I stugan mådde vi gott. Henrik hade nycklarna med sig så jag tog mig inte in nånstans, vilket gjorde att jag inte kunde börja måla, vilket var planen. Istället gick Saga och jag till skogen och plockade blåbär, stackars oss. Henrik slutade jobbet vid lunch och åkte hem och hämtade de andra hundarna, sen började vi jobba på stugan. Henrik snickrade och jag målade & hundarna porrade runt. Ja, de löper hela bunten, utom Saga, så de är helt tokiga :)

Emellan varven fick jag sällskap vid målandet. Zenia ville gärna ligga under brädorna jag målade och Saga var inte sen att hänga på. Hon ligger ofta i pälsen på Zenia, antar att det är varmt och gott där. När vi blev alltför varma lyxade vi till det med vaniljglass och de nyplockade blåbären. Kvällen avslutades med en simtur i solnedgången!

Livet är gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar