onsdag 13 augusti 2014

365 dagar av tacksamhet: Petitesser!

Dag 220.

Jag har gått runt och surat några dagar. Över jobbsituationen som inte blir exakt som jag vill, över missförstånd som irriterar och försurar sånt jag tycker är kul, över att några av våra goda vänner som vi väldigt gärna hade velat ha med på vår fest har förhinder, över att tekniken strular så att mina tacksamheter inte går enkelt att ladda upp och jag snabbt kommer efter. Riktigt skitsur blev jag på promenaden förut när jag tänkte på allt som strulade och förpestade min vardag.

Så slog det mig plötsligt vad löjlig jag var. Där gick jag och surade över petitesser - som om de skulle vara livsavgörande! När barn och vuxna dödas för att de hör till "fel" religion eller har "fel" hudfärg, när människor mobbas i skola och arbetsliv, ibland så illa att de väljer att ta livet av sig, när andra lever utan bostad & mat för dagen.

Skämdes gjorde jag, en god stund och med all rätt. Tack för att jag fick insikten av hur bra jag har det, även om saker är lite bökiga emellanåt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar