tisdag 5 augusti 2014

Lägesrapport hund


Myrna mår bättre i benet. Hon dansar sin vanliga dans när maten serveras och hon kommer glatt tassandes när jag frågar om vi ska gå till skogen. Däremot är hon fortfarande försiktig med hur jag får röra henne och hon vill gärna gå undan och ligga ifred. Det kan vara för att hon har ont, men det kan åxå vara sorg efter Zorro. Hon började göra så efter att han dog. Och jag förstår om hon saknar honom - de var ett radarpar de två!
I onsdags for jag & Bim till Kungsbacka och hämtade Zimba, i fredags ögonlyste jag honom & Zelda, båda hade finfina ögon. Zimba är en helgo portis på fyra år, kelen och mysig. Han har funkat bra ihop med de små hundarna och han tycker att Zenia är underbar. Det är inte ömsesidigt, Zenia tycker killar är rätt jobbiga i det stora hela. Hon var dessutom nanny till honom när han föddes här för fyra år sen, så hon har kanske svårt att ta honom på allvar ;)

 Fast jag tycker han har blivit en ståtlig grabb. Han har ett grovt fint huvud och han har behållit sin fina bruna färg väldigt bra dessutom.
I söndags blev han hämtad av sin familj och med sig hade de Prins Leo, som redan hunnit fylla ett år. Han började raskt pinka revir i hela huset men försågs lika raskt med ett improviserat skvättskydd för att förhindra vidare olyckor. Det är ungefär ett år sen han for härifrån, lillkillen. Att han kände igen sig rådde ingen tvivel om, inte heller rangordningen mellan honom och vavvorna var nåt att fundera på ;) Bolla blev oerhört glad över att se honom, medan Myrna satte honom på plats och Saga var lite fundersam. Kanske över varför han blivit så stor men inte hon? Han har blivit stilig och väldigt lik sin mamma Zenia <3 men visst syns även pappa Tiger i honom.

Nu vet jag att det ringer klockor hos några, ögonlysning osv och visst har jag planer :) Mer info kommer snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar