fredag 29 juni 2012

Kärlek!

I höst har vi varit gifta i 18 år och tillsammans i nästan 19. Men vår kärlekshistoria sträcker sig mycket, mycket längre bakåt i tiden. Vi träffades första gången på en kurs hösten -82 och tycke uppstod omedelbart. Men tonåren är en stormig tid, det dröjde ända till våren innan vi vågade "bli ihop" och sen kraschade det ganska snabbt.

Under åren som gick höll vi kontakten via brev och enstaka telefonsamtal, gemensamma vänner sände hälsningar emellan oss och ordet Henrik förekom ganska ofta i min dagbok. Vi flyttade till olika delar av landet, skaffade oss olika liv och diverse pojk- och flickvänner passerade revy. Men vår kontakt den höll.

Året är 1993. Henrik bryter upp från ett längre förhållande och flyttar hem till Karlstad. Jag lämnar Amandas pappa och flyttar hem till Arvika, gravid i åttonde månaden. Vi upptar kontakten och på den vägen är det :)

30 år har vi känt varandra, av dem har vi levt tillsammans de senaste 19 - visst är det fantastiskt! Det har varit tuffa år, mycket uppåt och neråt, slitigt med arbetslöshet och sjukdom, liksom underbart med "livet på landet" och barn. Vi har stött och blött, gråtit och skrattat och tagit omtag igen. Jag har åkt bakpå hans motorcykel, 144 mil till Gällivare, för att jag älskar honom så - det måste firas.

På toppen av Dundret, i isande vindar, förnyade vi våra kärlekslöften! Vi ser kärlekfullt framåt <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar