fredag 29 juni 2012

Sorsele - Gällivare, 37 mil.

Tänk att få vakna till en sån här vacker utsikt varje morgon :) Det vore väl nåt det! Vi packade trots solen och värmen, ihop oss för den sista etappen. Första stoppet var dock redan i Sorsele, på Järnia-butiken. Där inhandlades ett par rejäla arbetshandskar, storlek 12, till mig att dra över mina mc-handskar. Det gjorde susen, nu behövde jag inte frysa om händerna mer.
 I Sorsele betade det kor mitt i stan - vackert!!

Resan var kall och jag hade svårt att hålla mig vaken, när det bara var skog och skog, eller snarare myr efter myr. Tur att jag satt stadigt bakom Henrik. Vi stannade i Arvidsjaur och mötte upp två träff-kompisar till Henrik. Vi tog en lång fikapaus på Frasses, det var så varm och skönt i solväggen. Sen fräste grabbarna iväg före oss.

Dock kom vi fatt dem i Kitajaur, där de satt och slöade på ett café ;) Så vi fikade ihop och diskuterade hur jag skulle klä mig egentligen för att inte frysa ihjäl där jag satt. Du fattar inte hur kallt jag tyckte att det var. Men jag överlevde :)

Vi tuffade vidare bland renar och myrar, ömsom hade jag mycket vackert att beskåda, ömsom inget särskilt.
Vi tog ett stop vid märket som symboliserar polcirkelns gräns..... och tuffade vidare... och tog ett stopp... och tuffade vidare... jag längtade fram!
Fram kom vi, till ett ruggigt och gråkallt Gällivare och en lika ruggig träff-plats. Killarna hade tänt en brasa så jag där fick jag värma mig medan Henrik slog upp tältet. Det var ganska mycket folk, men träffveteranerna sa att det var mindre än brukligt på grund av det dåliga vädret,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar