fredag 7 februari 2014

365 dagar av tacksamhet: 35

Dag 35. Braiga grannar

Vår bil är paj. Eller ja, nu har vi fått igång den, så det rätta vore väl att säga att den varit paj. Men jag vågar inte riktigt lita på det än. Inte Henrik heller.

I vart fall vägrade den starta i söndags, bara sådär. I torsdags fick vi (läs Henrik, jag räknade matte!) hjälp av granne J att bogsera bilen till en bilverkstad. Då startade den, bara sådär. Efter flera försök att få den att inte starta så var det bara att inse fakta - den ville starta - varje gång. Då tog Henrik med bilen hem igen. Det blir ju lixom lite billigare så :)

Men misstanken fanns om fukt i "någraviktigakablarsomharmedstartmotornattgöra" och då vore det ju bra om bilen kunde få torka ur. Vi har inget garage, jo det har vi men det är fullt av läckra motorcyklar och mc-delar och gamla avgasrör och annat livsnödvändigt jox - om du frågar min gubbe alltså, och även om det hade funnits plats så hade bilen lika gärna kunnat stå ute för vårt garage är kallt och oisolerat och någon möjlighet att torka ur på vettig tid finns det knappast.

Alltså ringer vi (läs jag, Henrik satt i soffan och surfade) en annan granne, B, mannen med släpkärreförsäljning och varmgarage. Där hyrde vi in vår bil över helgen. Tack för hjälpsamma grannar, vad skulle vi göra utan dem?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar