tisdag 11 februari 2014

365 dagar av tacksamhet: 39

Dag 39. Sprättägg

Livslyx de lux, det är det att få åka iväg och köpa sprättägg, från hönor som lever som hönor ska. De har reden, pinnar och rent och fint. De får vara inne och de får vara ute, de blir pratade med och ompysslade, de har någon som vurmar för dem och ser ifall de mår dåligt eller om det är för hård rangordning i flocken, så nån höna far illa. När de avlivas görs det snabbt och värdigt.

Såna ägg är en fröjd att få äta. De har inte bara gula gulor, de smakar bättre, de smakar kärlek och nyttigheter, de smakar livsglädje och kraft. Jag är så tacksam för att vi har vänner som håller sig med hönor. En dag ska jag ha egna hönor som sprätter omkring på backen!

2 kommentarer:

  1. Åå ibland önskar jag att jag bodde så till att jag kunde ha höns å få plocka egna ägg från mina egna höns. Känns så lantligt å härligt :)

    SvaraRadera
  2. Visst vore det härligt och jag har bestämt att så ska det bli en dag!! Vare sig jag hamnar ute på landet eller blir kvar inne i samhället - höns ska det bli ;)

    SvaraRadera