onsdag 14 maj 2014

365 dagar av tacksamhet: Medarbetarsamtal

Dag 130.

Att bli sedd, lyssnad på och bekräftad - tre av de allra viktigaste sakerna för en människas välmående.

Idag hade jag medarbetarsamtal. Jag flög därifrån, så lätt var jag om hjärtat, så gott mådde jag. Min chef och jag hade ett fantastiskt fint samtal, där jag verkligen kände att jag var sedd och blev lyssnad på.

Efteråt insåg jag hur viktigt det är och hur mycket jag har saknat den här typen av feedback på min arbetsinsats, under åren som jag gått som timvikarie. Jag insåg även vikten av att ha en inkännande chef, en chef som lyfter och peppar, istället för en chef med taggarna utåt och offerkoftan på. Den förstnämnda har jag nu, som ni förstår och den sistnämnda varianten var det inte alltför längesen jag stötte på, vilket tog musten och arbetslusten ur mig fullständigt.

Insåg under vårt samtal att jag glömt att berätta för mina arbetskamrater hur mycket jag tycker om att arbeta med dem, så när jag var och handlade åt jobbet, strax efter samtalet, passade jag på att köpa lite godis som jag hällde upp i en skål och dekorerade med ett hjärta, där jag skrev att jag uppskattar deras arbetsinsats och att jag gillar att jobba med dem. En väldigt enkel liten gest, som rönte desto mer uppskattning :)

Jag tog en lycklig promenad på min rast och reflekterade över det som hänt. (Reflektion är ännu en viktig beståndsdel i en människas välmående och något alla borde ägna en aktiv, medveten del av dagen till.) Fick en del att fundera på, bara roliga saker!

Den fina björken på bilden får idag symbolisera mig och mina olika delar. Jag är en björk, som andra björkar, men jag har många delar i mig. Tittar du noga på bilden har just den här björken tre kronor ;)

Idag är jag tacksam över alla insikter som kom till mig, jag är tacksam för det fina medarbetarsamtalet, mina goa kollegor och den härliga promenaden på min rast.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar