torsdag 1 maj 2014

365 dagar av tacksamhet: panik

Dag 117.

Ser ni den, min svarta plånbok? Som jag letade. I en halvtimme sprang jag runt och tömde väskor, drog ut lådor, engagerade pojkarna att göra detsamma, ringde Henrik för att rekonstruera de senaste dagarna, la pannan i djupa veck, ringde affären för att se om den var kvarglömd (nej, de hade inte fått in nån plånbok) jag svor och slutligen fick jag panik. Tänkte på alla mina plastkort, foton och diverse roligheter som fanns i min plånbok, för att inte tala om sånt som måste spärras pronto. 

Vi kollade, skåp, lådor och bilen. Vi tittade i väskor som vi redan tömt, vi kollade kylskåpet och frysen, jag skickade ut Viggo att kolla bilen - igen! Ingen plånbok! När jag för fjärde eller femte gången stack ner handen i min tomma ryggsäck på kökssoffan, insåg jag att jag började bli desperat :)

Jag kollade altan, garaget och mc-väskorna. Gav upp och satte mig i värmen, i passagerarsätet på bilen för att begrunda konsekvenserna. Öppnade planlöst handskfacket -igen, kollade under sätena - igen och öppnade så dörren till baksätet på passagerarsidan och ställde mig och tittade på det tomma sätet. Inte förrän jag skulle till att slå igen dörren såg jag den. Den hade suttit fint inkilat mellan sätet och dörren hela tiden!

Tack, tack, tack!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar