måndag 13 oktober 2014

365 dagar av tacksamhet: Jag

Dag 281.

Den viktigaste personen i mitt liv är jag. Om jag inte tar hand om mig så mår inte mina närmaste bra.

Hur ofta är du tacksam för att du finns? Hur ofta stannar du upp och känner glädje över din dag?

Du kanske offrar tid, energi och pengar på dina barn & din partner (kan även vara förälder eller vän)  i första hand och tänker att du kan vila sen eller att det är viktigare att barnen får gå på hockeyträning (byt ut mot det som passar - fotboll, gymnastik, ridning osv) än att du får egentid en kväll i veckan.

Du har FEL!!

Dina barn mår bra när du mår bra!
Din partner mår bra när du mår bra!

Barnen måste inte ha nyaste jackan eller delta i alla träningar och cuper, barnen måste ha en förälder som ser dem, som orkar lyssna på dem, en förälder som kan skratta tillsammans med dem och upptäcka det under som är världen, en förälder som är närvarande.

Din partner vill se dina ögon glittra, höra ditt skratt, dela dina & sina drömmar med dig. Låt det inte drunkna i stress och tristess, låt det inte försvinna i ett förminskande och förnekande av dina egna behov. Var den viktigaste personen i ditt liv så spiller det över på alla andra.Ta ansvar för ditt eget välmående, sprid ditt leende & din livslust vilt omkring dig, så kommer du snart skörda de vackraste blommor ;)

Idag är jag tacksam för att den viktigaste i mitt liv är jag!2 kommentarer: