måndag 27 oktober 2014

365 dagar av tacksamhet: Viktigheter

Dag 295.

Jobbdygn igen och jag får många tillfällen att fundera över vad som är viktigt här i livet.

Vad är ett värdigt liv? Vem bestämmer det? Varför tycker jag som jag tycker och varför reagerar jag så starkt på vissa saker medan jag rycker på axlarna åt annat? Hur kan det komma sig att jag andra dagar reagerar precis tvärtom?

Jag tror att det är viktigt att fundera över de här sakerna, jag tror åxå att i dagens uppskruvade tempo är det väldigt många som, liksom jag, glömmer bort att ta sig den tiden. På sjukhuset finns ett meditationsrum, det är oftast tomt när jag går förbi. Det händer att jag slinker in där för att ge mig tiden :)

När gav du dig tid att fundera på vad som är viktigt OCH vem som bestämmer vad som är viktigt för dig?  ;)

Idag är jag tacksam för stunder av stillhet, då funderingar på viktigheter kan få ta plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar