onsdag 22 januari 2014

365 dagar av tacksamhet: 16, 17 & 18

Dag 16.
Mycket av det jag är tacksam för - och det är mycket - som jag är tacksam för alltså ;), går inte att ta ett foto av. Inte på ett bra eller enkelt sätt i alla fall. Då får jag bli påhittig.

 Idag får rosen står för tacksamheten. Nu låter jag kanske klyschig, men jag är tacksam för att jag är tacksam, om du förstår :)

Det gör att jag lever min dag mer uppmärksamt, det gör mig levande och varsam med de jag har omkring mig. I slutet av dagen har jag många "tack för dagen" och det är ett bra sätt att avsluta dagen på.

Hur avslutar du din dag?
Dag 17.
Ligga sked. Detta underbara fantastiska sätt att "limma" med sin partner. Min man och jag somnar sked varje kväll och ställer klockan fem till tio minuter tidigare än vi behöver gå upp på morgonen, just för att kunna skeda några minuter, tills klockan ringer igen! Kan du tänka dig en bättre start på morgonen? Det kan inte jag! Jo, att slippa väckarklockan då så klart ;)

Idag är jag tacksam för att vi hittat ett sätt att starta och avsluta dagarna, nära, nära i stillhet genom att skeda!
Dag 18.
Solglitter i snö.
Idag packade jag in hundarna i bilen och for till stugan. Tog först en sväng i vår skog. Det är svettigt att gå i obanad terräng när snön är tre decimeter djup. Zenia skuttar lyckligt, chihuahuorna jobbar på. Saga blåvägrar och blir bitvis buren av mig. Avslutade med att sitta i solväggen vid stugan och blicka över den frusna sjön, medan solens strålar värmde min kind.

Det här är ett av mina allra bästa ställen på jorden och ett av de allra bästa sätten som finns att ladda batterierna på.

Med det minnet på näthinnan tänker jag nu sova några timmar innan plikten åter kallar. Imorgon är det jobbdag på förskolan. Sen ska jag mysa med bästa Helene och Molly en stund innan det blir dans för hela slanten. Dagarna går i en rasande takt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar