tisdag 28 januari 2014

365 dagar av tacksamhet: 25

Dag 25.
En bra dag!

Tacksamhet 1: Dagen började med sovmorgon. Jag gillar sovmorgnar, att få ta det i den takt kroppen själv vill, inte behöva hetsa.( Alla som känner mig vet att jag är en inbiten nattuggla som funkar bäst när jag enligt normen borde sova.)

Tacksamhet 2: När jag kom till köket som diskbänken ut som kriget. Då kunde jag blivit arg och irriterad över att någon inte skött sina uppgifter, men icke! Istället fylldes jag med glädje över att det är så väldigt sällan diskbänken ser ut på det här viset och med ett leende på läpparna diskade jag undan själv.

Tacksamhet 3: Dagens brunch låg färdig i kylskåpet, en bananpannkaka, bara att värma och vispa lite grädde till. Strödde sen några blåbär på och så var lyckan gjord. Snabbt, gott och enkelt - mums!

Tacksamhet 4: Det snöar ute - massor! Jag fick skotta hela uppfarten och bitar av trädgården igår eftermiddag efter jobbet och jag fick göra det idag igen. Det är ju toppen, jag arbetar mig varm och svettig alldeles gratis - inga dyra gymkort behövs här inte. (Varför jag skottar trädgården? Jag har ju chihuahuor, de drunknar i den halvmeterhöga snön :) )

Tacksamhet 5: Har ingen bild på den. Jag är oerhört, obeskrivligt, tacksam för att nån tapper medmänniska, mest troligt hundägare, hade trampat upp en stig i skogen där jag kom pulsande med mina hundar. Hade jag inte hittat den upptrampade stigen att gå i hade jag väl inte varit hemma från skogen än, för jösses så jobbigt det är att bana väg själv. Det räckte gott med de 500 metrarna som jag fick slita - pust!

Tacksamhet 6: Idag efter mattelektionen hade jag en massagebehandling inbokad. Utanför ingången till min lokal blåser varmluft ut ovanpå taket och det bildas vackra isformationer på buskarna under. Jag stannade till ett par minuter och njöt av bilden. Naturen är häftig!

Tacksamhet 7: Världens bästa P hade tid att massera mig ikväll. Ni anar inte hur glad jag är för det - hela min kropp jublade, jublar fortfarande! Mer massage till folket!

Nu ska jag krypa till säng - dagen har varit lång och intensiv och nu känner jag mig rätt mör efter att ha rådbråkat skallen med matte i väldigt många timmar och kroppen med snöskottning, snöpulsande i skogen och avslutningsvis massage på det. Över och ut - tant är tvärslut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar