onsdag 15 januari 2014

365 dagar av tacksamhet: 12

Dag 12. Snö! Massor av snö, det bara slutar inte. Stora fina flingor, hela tiden, täcker vårt landskap och jag är så innerligt tacksam för att den äntligen faller, att det äntligen blir ljust. Jag känner hur livslusten och glädjen kommer tillbaka i takt med att det vita bäddar in vårt landskap i sitt bolster, gör allt kantigt till mjukt, allt smutsigt till rent och allt bullrigt till tyst och dämpat. En förvandling med försening kan man lugnt påstå, men ack så efterlängtad.
Så jag plockar fram mina överdragsbyxor, mina kängor, mössan och vantarna och går ut i det vita. Skottar mig svettig och tackar mig själv för att jag var så smart och köpte en snöräv på vårrean förra våren. Tänk så mycket enklare det blir, jämfört med skyffel. Än är snön lätt och luftig, bara hårt packad på vissa ställen där plogen dragit fram (som framför brevlådan - hurra NOT!) än är det roligt att skotta :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar